Post #1 – Bun Venit!

gabrieltecheraNeclasificate

Dacă aţi avut vreodată nevoie de idei pentru a rezolva problemele ridicate de o  fuziune de societăţi sau de o divizare a unei societăţi, probabil că ştiţi la fel de bine ca şi mine că sunt foarte greu de găsit. Rezultatele oricărei căutări Google, nu cuprind aproape nimic în afară de textele de lege relevante, extrase fie din Legea Societăţilor nr. 31/1990 fie din OMF 1376/2004, de câteva proiecte de fuziune sau proiecte de divizare răzleţe, de ghiduri privind procedurile legale ce trebuie îndeplinite pentru a realiza o fuziune sau o divizare,  precum şi de orice combinaţie a celor de mai sus.

(2)  Ideea acestui blog a venit din experienţa sărăciei de informaţii în legătură cu cele două subiecte cît şi cu alte tipuri de operaţiuni de capital. Mi-am propus să umplu acest gol în primul rând prin blogul de faţă, dar şi prin website-ul propriu eXaLeX, prin care promovez oferta mea de servicii. Subiectele principale vor fi abordate dintr-o perspectivă situată dincolo de definiţii şi texte legale: prezentarea diverselor tipuri de fuziuni şi divizări, studii de caz şi analize teoretice, semnalări sau recenzii ale diverselor resurse de interes pe care le-am identificat pe web.

(3) În fine, website-ul şi blogul vor fi complementare nu numai prin punctele de vedere diferite asupra subiectelor, ci şi în timp. Astfel, pe întreaga perioadă dedicată dezvoltării website-ului, voi publica pe blog în avanpremieră şi o parte din ideile de restructurare care vor forma osatura eXaLeX. Cum ideile vin şi pleacă, iar până la ridicarea site-ului va mai trece un timp, vin astfel în întâmpinarea tuturor celor care vor dori să începem o colaborare.

 

 

Image courtesy of photomyheart / FreeDigitalPhotos.net