Gabriel ŢECHERĂ, MBA, expert în restructurări de capital, operaţiuni de capital, fuziuni de societăţi, divizări de societăţi, majorări sau reduceri de capital

De profesie inginer, am absolvit un masterat în afaceri (MBA) la Weatherhead School of Management (în cadrul Case Western Reserve University din Cleveland, OH). Primul an de studii l-am urmat la International Management Center din Budapesta (actualmente înglobat în Central European University), iar pe durata studiilor am fost bursier SOROS şi al Weatherhead School of Management.

Începând din 1997 am lucrat în administrarea afacerilor. După o scurtă perioadă petrecută ca ofiţer de investiţii la Danube Fund, am trecut la NCH Capital, administrator al celui mai mare ( în vremurile alea ) şi mai longeviv ( încă ) fond de investiţii american cu prezenţă în România. În cadrul fondului am fost responsabil de administrarea corporativă a portofoliul de societăţi în care NCH deţinea participaţii majoritare (peste 200 în decursul timpului) precum şi de departamentul juridic în ultimii 5 ani de activitate. În perioada în care am făcut parte din echipa NCH am acumulat peste 15 ani de experienţă în fuziuni de societăţi, divizări de societăţi, desprinderi, absorbţii, majorări şi reduceri de capital. Prin intermediul a peste 100 de operaţiuni de capital am realizat restructurarea portofoliului de societăţi, urmărind în principal optimizarea structurilor de capital şi acţionariat precum şi organizarea optimă a liniilor de afaceri. Cele mai importante proiecte au fost structurarea grupului Vel Pitar şi structurarea grupului de societăţi proprietare de spaţii comerciale Romarta-Metex Big-Winmarkt.


… and here is where I tell you how I left in pursue of challenging opportunities … and how great it was ( just kidding 😆 ).  

Au urmat trei ani de 
View Gabriel ŢECHERĂ's profile on LinkedIn